Kultúra

2008.12.18. 08:07

Eldőlt az Eszterházy Károly Főiskola Bora 2009 verseny

Az Eszterházy Károly Főiskola Bora 2009 pályázati felhívásnak megfelelően lezajlott a beérkezett borok bírálata. A cím elnyerésére összesen 31 borral neveztek az Egri Borvidék borászai.

HEOL

A borbírálat szervező bizottságának elnöke Tarsoly József egri hegybíró volt. A fehér, vörös és rosé borokat – Tóth Istvánné – elnökletével, 100 pontos vakbírálati (szokásos, nemzetközi szinten elfogadott) módszerrel külön bírálta a szakmai zsűri, melynek további tagjai voltak: dr. Pók Tamás, Lamport József, dr. Lőrincz György, Sike Tamás, Gromon Tamás és dr. Lékó László.

Az összevetés intézményi társadalmi zsűrijének elnöke a főiskola rektora, dr. Hauser Zoltán volt, tagjai: Simon József, dr. Kis-Tóth Lajos általános és fejlesztési rektorhelyettes, dr. Mátyás Ferenc tudományos és nemzetközi rektorhelyettes, Koncsos Ferenc főtitkár, dr. Rácz László tanszékvezető főiskolai tanár (Kémia Tanszék), Sass Dániel az FHÖK elnöke és Tóth Tímea a TKTK HÖK képviseletében.

Ebben az összevetésben született meg az eredmény a fehér, vörös és rosé borok kategóriájában: Az Eszterházy Károly Főiskola Bora 2009 címet az alábbi borok nyerték el:
a fehérborok kategóriájában: Varsányi Pincészet Kft., Verpeléti Olaszrizling (2007)
a rosé kategóriában: Thummerer Vilmos, Egri Pinot Noir Rose (2008)
a vörösborok kategóriájában: Vincze Borászat Kft., Cabernet Franc Arcanum (2005)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!