Kultúra

2009.04.27. 12:24

Elkezdődött az utolsó „Líceumos” eFeN

Véget ért a már több hete tartó visszaszámlálás, ugyanis a mai napon kezdetét vette a 2009-es eFeN programsorozata. Az idén tizedik, azaz jubileumi alkalommal kerül sor az Eszterházy Károly Főiskola rendezvényére, amely már hatodik éve az Egri Főiskolás Napok néven ismert.

Fenyves Balázs

Hétfő délelőtt elkezdődtek a programok, amelyek egészen péntek késő estig fognak tartani. Ma egyébként az eseménynek otthont adó Líceumon kívül a Művészetek Házában, illetve a főiskola B-épületében is lesznek rendezvények. Persze az igazán nagy bulikra az esti koncertek alkalmával számíthatnak az érdeklődők, mivel ekkor lépnek fel a legismertebb zenekarok. Elsőként ma este a Kispál és a Borz nyitja a sort, amit a Kaukázus követ. A folytatásban pedig többek között a Heaven Street 7, a Quimby, a Paso, az Extázis és a Republic is színpadra lép, éppen ezért a szervezők sok látogatót várnak az öt nap során.

Persze a fentieken kívül még számos érdekes és izgalmas eseményen lehet majd részt venni, ilyen például az évek óta visszatérő eFeN-es házasságkötés és válás, amely során bárki bárkit feleségül vehet. A jegyeket is ehhez mérten próbálták kialakítani a szervezők: ez alapján, az egész héten érvényes EKF és diákbérlet egyaránt 2500 forintba kerül. Az EKF és diák napijegyet 1000, míg a külsős napijegyet 1500 forintért lehet megvásárolni.

- Az idei lesz az utolsó olyan eFeN, amelynek a Líceum a helyszíne, ezért aztán szeretnénk, ha minden jól sikerülne – beszélt a 2009-es eFeN-ről Országh Ákos, a Hallgatói Centrum programigazgatója, az esemény egyik főszervezője. – Természetesen a jövőben is lesz ilyen rendezvény, de már nem a jól megszokott helyen. Emellett persze azt is szeretnénk kihangsúlyozni, hogy az idén már tíz éve annak, hogy elkezdődött ez a hagyomány, tehát jubilálunk is. Szeretnénk, ha a tízezer fős látogatottság fölé tudnánk menni a hét során, amire véleményem szerint van is esélyünk.

A teljes heti programról, valamint további érdekességekről a rendezvény honlapján, www.efen.ektf.hu -n is mindent meg lehet tudni. A helyszín és program tehát adott, nincs más hátra, mint kimenni az eFeN-re és nagyokat bulizni az egész héten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!