Kultúra

2009.10.07. 17:59

Az alvilággal küzdenek a jegygyűrűért a szingli barátnők

Esküvőjére készül a szingli négyes lánycsapat egyik tagja, amikor gyűrűjét elrabolja a helyi alvilág. A házassági ékszer visszaszerzésével járó bonyodalmakat a Heves megyében készülő mozifilm örökíti meg.

K. J.

A Heves megyei közönség számára nem csak az lehet majd öröm a jövő év elején moziba kerülő Szinglik éjszakája című film láttán, hogy annak helyszínéül Eger és Szilvásvárad szolgál, hanem az is, hogy számos helyi ismerős arc tűnik majd fel benne. Így a Gárdonyi Géza Színház művészei, Tordai Teri színésznő és persze a lelkes helyi statiszták.

A film szilvásváradi sajtótájékoztatóján, a La Contessa kastélyszállóban, Sas Tamás rendező elmondta, hogy az S.O.S. szerelem! és a 9 és fél randi után szakít a hagyományos romantikus filmekkel. A rendező a szereposztásban is újított, hiszen az egyik főszerepre az eddig inkább zenés darabokban szereplő Gallusz Nikit kérte fel.
- Maga a történet egyáltalán nem a szokásos és sokszor lerágott szinglimese, nem az egyedülállók ismert csetlés-botlásairól szól. Nem erről szerettünk volna egy újabb bőrt lehúzni - mondta Sas Tamás. A helyszínt négy hónapja választották ki, a város hangulata rögtön megfogta a filmeseket. A forgatás nehezén már túl vannak, már csak néhány külső, kiegészítő helyszín van hátra.

- Ez nem egy nyavajgós új Teréz anyu film. Valós történet és mese, szerelem és barátság - beszélt a moziról a menyasszonyt alakító Hámori Gabriella, akit legutóbb a Monodráma Fesztiválon láthattak az egriek. -  Ha ebben a filmben lehet igazi emberi rezdüléseket keresni, akkor az a bizalomról szól. Méghozzá egyrészt a nők közöttiről. Arról, hogy mi történik egy lánycsapattal, ha valakit közülük meglátogat az élet, férjhez megy, gyerekei lesznek. Ettől megváltozik a hozzáállása a többikeknek, s ahhoz, hogy megmaradjon köztük a barátság, az komoly belső munkát igényel mindenkitől.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hámori Gabriella alakítja Julit, a menyasszonyt, aki egy angol arisztokratában találja meg az igazit. Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Scherer Péter egy taxist alakít, aki csupán a vacsoráját szeretné elfogyasztani, ám miután belekeveredik a történetbe, már nincs megállás. A színész a forgatáson kívül is Eger vendége: október 13-án például a Bárka Színház produkciójában, egy egészen más műfajban, Mrozek Mulatság című tragikomédiájában láthatja a közönség.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Scherer Péter, mint taxis, idővel aktív formálója lesz a történetnek. Fotó: Gál Gábor
[/caption]

A film forgatásával és a szereplőkkel kapcsolatban további információkat olvashatnak a csütörtöki Heves Megyei Hírlapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!