Kultúra

2009.10.10. 08:59

Az E-percek játék nyertesei

Az elektronikus ismeretek, közszolgáltatások népszerűsítése érdekében indított közös játékot a Heves Megyei Hírlap és az Agro-Heves Nonprofit Kft. Azoknak, akik helyes megfejtéssel visszaküldték a lapunkban megjelent E-percek című kvízt, tegnap értékes nyereményeket adtak át.

HEOL

A fődíjat, egy netbookot vihetett haza Balázs Gáborné (Heves). Tizenötezer forint értékű ajándékcsomagot kapott Gonda Krisztina (Gyöngyössolymos), Molnár Szilvia (Mátraderecske), Király László (Gyöngyös), Kovács Ágnes (Eger), Sipos Péter (Maklár), Molnár Renáta (Bükkszenterzsébet). Ugyancsak 15 ezer forint értékű ajándékcsomaggal gazdagodott még Koós Anna (Eger) és Szőke Nikoletta (Nagyút). A nyereményeket lap szerkesztőségében Vágner Ákos adta át az Agro-Heves Nonprofit Kft. képviseletében.

– A Miniszterelnöki Hivatal hirdetett Menet címmel egy pályázatot – mesélte el Vágner Ákos –, amin mi sikerrel szerepeltünk. Így teremtettük meg az anyagi lehetőségét ennek az ismeretterjesztő játéknak. Az egri és a gyöngyösi televízió vállalta, hogy leadja a nyolc részből álló kisfilmet, amelyben az elektronikus ügyintézést népszerűsíti, a Heves Megyei Hírlapban pedig megjelent egy többfordulós kvízjáték, amelynek helyes kitöltői között értékes nyeremények találtak gazdára.

Hazánkban egyébként igen magas az elektronikus analfabétizmus, holott az élet területén az e-ügyintézés számos előnnyel járna. Akár a banki átutalások, akár a felvételi eljárások, akár a közigazgatás ügyintézésére fordított idő lecsökkenthető általa. Addig, amíg korábban egy főiskolai vagy egyetemi felvételi intézése napokig is eltartott, ez az idő ma mindössze 20 perc. Persze csak akkor, ha az érintett ismeri az e-ügyintézésben rejlő lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!