Kultúra

2009.10.07. 11:47

Díjat kapott Szöulban A nagyratörő díszlete

Ezüstéremmel értékelte a nemzetközi szakmai zsűri az egri színházban játszott A nagyratörő című dráma díszleteit, amelyeket Csanádi Judit tervezett.

HEOL

Idén Szöulban tartották meg az OISTAT, a Szcenográfusok, Színházépítészek- és Technológusok Nemzetközi Világkongresszusát, s ennek keretében a World Stage Design 2009 kiállítást. Díszlet, jelmez és világítás kategóriában több mint ezer pályamű érkezett. Ezekből választották ki a legkiemelkedőbb ötven művet, közöttük Csanádi Judit három díszlettervét. Mindhárom színpadi tér egri előadáshoz készült, elismerést aratott a Peer Gynt, Az állhatatlan és A nagyratörő. Ez utóbbit a World Stage Design 2009 díj ezüstérmével is értékelte a zsűri.

A kiállítással egy időben 23 ország szakemberei tanácskoztak közös képzési rendszerről és csereprogramokról, színház-építészeti, valamint publikációs kérdésekről. A négyévente megrendezendő kiállításnak 2013-ban - Toronto és Szöul után - egy európai nagyváros ad majd otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!