Kultúra

2009.10.26. 10:40

Ezotéria: mi történik az egerbaktai dombokon?

A tulajdonos szerint a föld gyógyító sugarai működnek a területen, ám bizonyítani ezt még nem tudja.

N. Z.

Gyógypark - hirdeti Egerbakta külterületén, az egyik domboldalba kőből kirakott felirat. A terület tulajdonosa, Mata Sándor a kilencvenes évek elején vette meg a 7 hektárnyi földet. Kiirtotta a kökényes, csipkebogyós, szúrós bozótost, rendszeresen nyírja a füvet, bekerítette, rendben tartja a környezetet. Miközben beleásta magát az ezoterikus irodalomba.

– A földből kijövő gyógyító földsugárzások – rezgésük alapján – szinte minden betegségre egyedileg beazonosíthatók, illetve kijelölhetők – mondja a férfi, aki azon fáradozik, hogy erre orvosi szempontból is igazolt bizonyítékokat szerezzen. Egyelőre ugyanis csak személyes tapasztalatai vannak, illetve már több ismerőse is határozottan állította: igenis érez valamit a területen. Ki melegséget, ki hidegséget, ki csak bizsergést. Volt, akinek megfájdult a nem neki való helyen a feje, ezért át kellett állnia egy másik karóhoz, ahol enyhült a kellemetlenség. Olyan is akadt, aki sajgó térddel érkezett, de fürgén tért haza.


A gyógypontokat a vízér-kereséshez használatos, úgynevezett „lengyel pálcákkal” kereste meg a férfi. Erősen koncentrált egy-egy betegségre – a reumától a fogfájáson át az agyvérzés utáni állapotig –, és végiggyalogolt a birtokon. Ahol a derékszögbe hajlított fémpálcikák összehajoltak, ott leütött egy számmal jelzett karót. Utóbb táblázatot készített, mely számnál melyik kórságra remélhető kedvező hatás a földből.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mata Sándor pálcás módszerrel határozta meg a gyógypontok helyét a héthektáros területen. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

– Ez mind Isten patikájához tartozik – jegyzi meg Mata Sándor. – Éppúgy, mint a gyógyító termálvizek vagy a gyógynövények. Körülöttünk minden rezgés. Minden rezgés egyben energia. És a legnagyobb energia a gondolat. Amit teljes hittel kigondolunk, az megvalósul. A gondolatnak teremtő ereje van, ezért vigyáznunk kell, mert a gondolat olyan, mint a bumeráng, visszahat a feladójára. Ez szellemi törvény. Azért vagyunk a Földön, hogy a körülöttünk élő embereket segítve, lelkileg fejlődjünk. Ezért hoztam létre ezt a gyógyparkot.

Bár a hideg idő beköszönte miatt a park zárva van, tavasztól ismét várja a tulajdonos a gyógyulni vágyókat. Pénzt nem kér, csupán annyit, hogy mondják el neki, vagy inkább írják le tapasztalataikat 3–5–7 látogatás után. A kísérletező kedvűeknek érdemes magukkal párnát vinni, amin kényelmesen ülhetnek, mert jelenleg csak fapadokkal szolgálhat a tulajdonos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!