Kultúra

2009.10.18. 12:03

Halász Judit: Micimackó mindig Micimackó marad

Életmű-film nélkül is bebizonyosodott: Halász Juditra bizony még hetven felé is sokan kíváncsiak minden korosztályból.

Faragó Zoltán

Gyöngyösi koncertjén legutóbb egész generációk ültek a zsúfolásig telt nézőtéren. Az énekes-színésznő azt mondta: azért akarta, hogy megszülessen a róla szóló Csiribiri című mozifilm, hogy mások is láthassák, amit ő lát a színpadra lépve.
- Bemutatni a gyermekarcokat, a pillanatot, ahogy befogadja a közönség az irodalom általam megénekelt fontos verseit - ezeket tartja fontosnak az alkotásban a művésznő.

A filmben látható koncertet a Millenárison rögzítették, ám a közönséget kilenc másik városban örökítették meg, nem véletlenül.
- Ez egyfajta országos körkép arról, hogy milyenek a gyermekek, hogyan élnek. Ebben a korban ugyanis még nincs olyan nagy különbség a lehetőségeikben - vélte a főszereplő.

Gyöngyösre afféle "best of"-előadással érkezett Halász Judit és együttese, volt Bóbita, Boldog Születésnapot, felreppent a Helikoffer, és ismét megtudhattuk: vannak még rossz gyerekek.
- Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer így kötődöm majd a gyermekekhez, teljesen más világ nyílt meg előttem. A gyermekek nem hálás közönség: vagy jól érzik magukat, vagy nem - szögezte le az előadóművész, akitől azt is megtudhattuk: legutóbbi két-három lemeze az egész családnak szól. Bár a hatvanhetedik életévében járó énekesnő pályafutása során évtizedeken keresztül sokat látott, egész korszakváltások után is megmaradt az ország Halász Juditjának.

- Bródy János megírta nekem a Dal ugyanaz marad című nótát, amely arról szól: a világ rendesen megváltozott. Elmúlt a Kádár-korszak, túlvagyunk a rendszerváltáson, az emberek gondolkodása teljesen más, de Micimackó mindig Micimackó marad.

Ezt alighanem a teli torokból éneklő kicsik, idősek és a Halász Judit lemezein annak idején felcserepedett örökifjú apák is így gondolhatták a Mátra Művelődési Központ színháztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!