Kultúra

2009.10.04. 13:34

Három külföldi társulat Heves megyében

A négy országot érintő Quartet Nemzetközi Színházi Fesztivál célja, hogy a közönség láthassa, hogy máshol miként gondolkodnak az emberek és az alkotók a mai Európáról.

HEOL

A Gárdonyi Géza Színház október 27-31. között látja vendégül Egerben a Quartet Nemzetközi Színházi Fesztivál szerb, cseh és francia résztvevőit. A szerbiai Újvidék és a csehországi Cheb után a megyeszékhelyen és környékén találkoznak a színházi szakemberek és mutatják be a közönségnek, hogy milyen sokszínű is Európa kultúrája.

Az egri rendezvényt megelőzően október 5-étől Hevesen szerveznek a Quartet Fesztiválhoz kapcsolódó programokat. Hétfőn, 17 órától nyílik meg a Quartet négy városát (Újvidék, Cheb, Nantes és Eger) bemutató Európai fotóvíziók című utazó tárlat a Művelődési Házban. A kiállítást Jakab Tibor fotóművész nyitja meg. Szintén itt, kedden 18 órától Visky András: Alkoholisták című drámáját láthatja a közönség az egri társulat előadásában. Szerdán 17 órától a hevesi zeneiskola tanárai és növendékei adnak hangversenyt a fesztivál négy országának zenéivel. Csütörtökön 17 órától pedig a Lakótársat keresünk című filmet vetítik. A fesztivál október 12-én Hatvanba utazik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!