Kultúra

2009.12.26. 09:17

Az Árpád-házi királyok koráról versenyeztek

A régió diákjai mérték össze tudásukat még az ünnep előtt a Mit ránk hagytak a századok…? című történelmi-művelődéstörténeti vetélkedőn.

HEOL

A Mit ránk hagytak a századok…? című regionális történelmi-művelődéstörténeti vetélkedőt tizenegyedik alkalommal rendezték meg általános iskolásoknak a hatvani Bajza József Gimnáziumban. A verseny főszervezője Kovácsné Kiss Éva, a középfokú tanintézmény történelem munkaközösségének a vezetője volt. A gyerekeknek ezúttal az Árpád-házi királyok koráról kellett ismereteket gyűjteniük.

A versengésre harminchárom csapat jelentkezett, s közülük végül tíz jutott a döntőbe. A zsűri elnöke már évek óta Vizes Lajos, az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának és Gimnáziumának igazgató-helyettese, történelemtanár. Segítői ezúttal Nagy Helga, Kerékgyártó Katalin és a Bajza-gimnázium történelemtanárai voltak.

A versenyzők magas szintű felkészültségükről és tudásról tettek tanúbizonyságot. A győztes az Óhatvani Óvoda és Általános Iskola székhelyintézményének csapata (Balog Bíborka, Kovács Bence és Papp Dóra, felkészítő tanáruk: Sánta László) lett.

Második helyen az egri Sancta Maria Általános Iskola tanulói végeztek (felkészítőjük Veréb Istvánné), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Herédi Általános Iskola tanulói léphettek fel, Nagyné Vankó Mária tanárnő felkészítésének eredményeként. A versenyt a Heves Megyei Közoktatási Közalapítvány támogatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!