Kultúra

2010.03.12. 16:42

Celebek megizzasztására készül Veres Robi MC DC

A televíziós tehetségkutatóban feltűnt rappernek nincs oka panaszra: egyre több a rajongója, s folyamatosan kapja a felkéréseket.

J. M.

Egyre kapja az újabb felkéréseket a tévés tehetségkutatóban feltűnt Veres Robi MC DC. Legutóbb egy önálló televíziós műsor vezetését ajánlották fel neki, így hamarosan a Kész átverés házigazdájaként láthatjuk.

– A műsor szerkezete ugyanaz maradt, celebek kerülnek majd izzasztó helyzetbe. Az én szerepem az, hogy az eddigiekhez képest egy kicsit más formában keltsem fel a tévénézők érdeklődését. A konferálás pörgősebb, freestyle-os lett, ami tőlem telik, azt megteszem. Én nagyon örülök a lehetőségnek, bízom benne, hogy a nézőknek is tetszik majd, amit csinálok – mondta Veres Robi, akinek egyelőre három adásra van szerződése. Ha sikeres lesz, akkor újabb lehetőséget kap a csatornától, ha mégsem nyeri el a publikum és a főnökei tetszését, akkor sem érzi majd csalódottnak magát.

Veres Robi egyébként teljesen elégedett azzal, amit az elmúlt hónapokban szakmailag sikerült elérnie. Ez érthető is, hiszen egyre nagyobb a rajongótábora, ráadásul, ahogy mondta, úgy vágott neki a tévés tehetségkutató produkciónak, hogy egyáltalán nem voltak nagy álmai. Azóta az egyik országos kereskedelmi rádió reggeli műsorában már heti rendszerességgel szerepel.

Világrekordot „rappelt össze”

Nyolc éve – amikor Robi még azt sem tudta igazán, mi is a freestyle rap – egy házibulin kiderült, nagyon megy neki a rögtönzött rappelés. Bár szoftver-üzemeltetőként végzett, reméli, egyszer eljön majd az idő, amikor minden idejét a freestyle rap-re fordíthatja. Kilenc és fél órás folyamatos rappelésével ő tartja a nem hivatalos világrekordot.

A rapper rajongói örülhetnek: hamarosan lemezen is hallható lesz a dumagyáros, ugyanis Veres Robi freestyle stílusban készít mesekönyvet, amit nem csak gyerekeknek ajánl. A hangoskönyv ismert, elsősorban Andersen-meséket örökít meg. De már van felkérése egy hip-hop stílusban készülő rajzfilmsorozatban való közreműködéshez is.

Veres Robi önálló albumot jövőre szeretne készíteni. A rapper azt tervezi, hogy a refréneket majd különböző stílusban rögzítik, hogy változatos legyen a hangzás. A refrénekhez illeszkedő freestyle szöveget a tervek szerint Robi írja majd. MC DC munkáját két menedzser is segíti, egyikük a Barátok közt című szappanopera egyik főszereplője, R. Kárpáti Péter, aki immár négy éve egyengeti a „szájhős” fiatalember szakmai útját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!