Kultúra

2010.03.20. 06:14

Dalostalálkozót tartottak az ovisoknak

Nagyszabású rendezvényt tartottak ezen a héten az egri Ney Ferenc Óvodában. A megyeszékhely tíz ovijának a gyermekei vettek részt a II. Nyitnikék Dalostalálkozón.

Sz. K.

A kicsik nagyon lelkesek voltak, négy-öt perces műsorszámokkal készültek az eseményre. Gyermek- és népdalokat énekeltek, dalos játékokat, néphagyományokon alapuló kis műsorokat adtak elő, sőt olyan kisgyerek is akadt, aki szólóban fakadt dalra.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Produkcióikhoz az alkalomhoz illően öltöztek az óvodások. Beküldött fotó
[/caption]

– Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg tavaly az első dalostalálkozót. Minden évben március 16-án szeretnénk megtartani, mivel névadónk, Ney Ferenc nemzetőrként vett részt a szabadságharcban, foglyul is ejtették – magyarázza Csományné Pós Judit óvodavezető. – Összesen 60–65 gyerek szerepelt az idei ünnepségen, az alkalomhoz és az előadásukhoz illő ünnepi ruhában. Nagyon ügyesek voltak, színvonalas produkciókat mutattak be. Szinte nem is volt két egyforma dal.

 

Egy vendége is volt a rendezvénynek, Petrás Mária keramikus és énekmondó, aki csángó dalokat adott elő a gyerekeknek.Mivel az óvoda a Közoktatási Közalapítvány által kiírt pályázaton támogatást is nyert a rendezvényre, minden gyerek kapott egy kis jutalmat, és vendégül is látták őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!