Kultúra

2010.03.30. 08:46

Emlékalbumba került Dinnyéshát múltja is

Kubikosok, révészek, mezőgazdasági munkások és boldog famíliák tekintenek vissza azokra az olvasókra, akik fellapozzák az Első Dinnyésháti Emlékalbumot

Sz. R.


Godó Lajos és családja jóvoltából a napokban napvilágot látott kötet folytatása a dél-hevesi térségben megjelenő, ma már nem létező településeknek emléket állító kiadványoknak.

Az egykori dinnyésháti polgárok és a jelenlegi üdülőtulajdonosok körében bemutatott szép kivitelű kötet kapcsán a múlt megőrzésére irányuló szándék nemességét Szuromi Rita méltatta, emlékeztetve rá, hogy Dinnyéshát túlélését – Fogaccsal vagy Szárazbővel ellentétben – jelentősen segítette a Tisza közelsége, az üdülőturizmus megtelepedése. Fejes Lőrinc az egykori kubikos munkások szorgalmát, nemzetközi hírét emelte ki, míg Kerekes Lajos, a RIB elnöke arra figyelmeztetett: nem elég egy lábon állnia egyetlen Tisza-parti településnek sem, hanem számítani kell a mezőgazdaság támogató segítségére.


Az emlékalbumot Godó Lajos képviselő a megjelent közel száz egykori és mai dinnyésháti családon túl mindazoknak ajánlotta, akik tisztelettel tudnak emlékezni a ma már nem létező egykori világokra, történelmi korokra, szakmákra és életmódra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!