Kultúra

2010.08.31. 17:15

Borral és nótával csábít Verpelét

Verpeléten öt évvel ezelőtt a település szülötte, a nótaénekes Tarnai Kiss László sugallatára indult el „A Bor és Nóta faluja” rendezvénysorozat, a civilszervezetek és az önkormányzat felkarolásával.

N. Z.

A szüreti felvonuláshoz kapcsolódó programot, amelyen neves dalosok lépnek fel, a Duna Televízió is közvetíti. Ezáltal nemcsak országos, de nemzetközi ismertségre is szert tett a település. Az ország legtávolabbi részéből, a határon túlról, sőt még a messzi Ausztráliából is érkezik hallgatóság.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Verpelét már öt éve a Bor és a Nóta faluja. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]


Farkas Sándor polgármester örül annak, hogy a közönség hírét viszi a falunak, az itt élők vendégszeretetének, s a jó bornak. Vannak, akik visszajönnek bort venni, vagy családdal, barátokkal pihenni. Ezáltal jelentősen javult a szálláshelyeik kihasználtsága, mind többen foglalkoznak vendéglátással, az utóbbi években megháromszorozódott a szálláshelyek száma, száznál több ágyat kínálnak.


Ez alkalommal ifjabb Sánta Ferenc és zenekara kísérte este a nótaénekeseket. A rendezvényhez kapcsolódó főzőversenyre 23 csapat nevezett be, s készített finom ételeket. Tizenhat településről érkeztek a hagyományőrző együttesek. A pazar szüreti felvonuláson 50 lovast, 20 fogatot láthattak az egybegyűltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!