Kultúra

2010.08.18. 15:57

Táncházakat és továbbképzést is szervez a Latjha

A Lajtha László Néptánc és Népzenei Egyesület sikeres pályázati évet könyvelhet el. A nyári táboruk után most egy különleges továbbképzést kínálnak a folklór szerelmeseinek.

HEOL

Idén először rendezett szakmai tánctábort a Lajtha László Néptánc és Népzenei Egyesület. A programon - amelyen mintegy ötvenen vettek részt - főként magyarbődi és vajdaszentiványi táncokat tanultak, sőt ezeket már be is építették bővülő repertoárjukba.

A csapat az Agria Nemzetközi Néptánctalálkozón házigazdaként is fellép, de természetesen ősszel sem pihennek. - Szeptembertől egy moldvai táncházsorozatot szeretnénk elindítani az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban - tudtuk meg Barsi Csabától, az egyesület vezetőjétől. - Jó lenne egy rendszeressé váló program, ahol mindig más oktató tanítana, s mindig más zenekar húzná a talpalávalót. A táborban tanultakat pedig továbbvinnénk: reményeink szerint októbertől különleges képzéssel is szolgál a Latjha. Országosan elismert vendégoktatók segítségével szeretnénk összehívni a megyeszékhely és környékének táncosait. Magyarbődi táncokat tanítana a felvidéki Kupecz Mihály. A vajdaszentiványi táncokra pedig az erdélyi származású Kádár Ignác tanítja az érdeklődőket. Szakmailag mindketten nívós pedagógusok, utóbbi a Budapest Táncegyüttes éltáncosa is volt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!