Kultúra

2010.11.17. 10:54

Az emberek lelkének szüksége lesz a színházra

Az Egri Páholy töretlenül próbál mind több támogatót és hívet szerezni a Gárdonyi Géza Színháznak, a városnak és a megyének egyaránt.

E. B.

Szombaton este az új évad első páholypartijára gyűltek össze a teátrum falai között azok, akik e szerveződésben nem csupán a kultúra támogatásának lehetőségét látják, de részei kívánnak lenni a megyeszékhely közéletének is.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Jó társaságban gyorsan telt az éjszaka. Ráczné dr. Horváth Ágnes, az Egri Páholy ügyvivője, dr. Szaló Péter és Szabó Róbert, a megyei önkormányzat elnökhelyettese. FOTÓ: TAVASZI GYÖRGYI
[/caption]


Ezen az estén A selyemcipő című, nem épp a könnyedségéről elhíresült spanyol történetet láthatták a színpadon, míg az előadást követő fogadás és a műsor is Hispániát idézte, melyben a Cervantes Intézet volt a szervezők segítségére. Emellett dr. Kurucz András, az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója és Dely György építész a látványtervekből rendezett kiállítás segítségével mutatta be a jelenlévőknek, miként valósul majd meg a belváros rehabilitációja. Nem véletlen, hogy a díszvendégek között köszönthették a páholytagok dr. Szaló Pétert, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárát.


Művészvendége is volt az est debütáló moderátorának, a jeles televíziósnak, M. Kiss Csabának. Megtisztelte az eseményt a kiváló és Egerben olyannyira szeretett Venczel Vera is. A művésznő elmondta: a városhoz nem csupán az Egri csillagok filmben eljátszott Vicuska alakja köti, hanem az annak idején Szarvaskőben forgatott „Isten hozta, őrnagy úr” is, melyben Ágikát játszotta. A falu azóta sem feledkezett meg a művésznőről. Három éve „Isten hozta, Ágika!” transzparenssel köszöntötték. A színházról és mesterségéről szólva Venczel Vera elárulta, hogy véleménye szerint az emberek lelkének szüksége lesz a színházra, ezért képes talpon maradni még sokáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!