Kultúra

2010.11.08. 15:22

Egri séták nem csak Egerben élőknek

Könyvtáraknak és iskoláknak adományozott köteteket az Egri Lokálpatrióta Egylet a nemrég megjelent Egri séták nem csak egrieknek című könyvből, ami a népszerű Egri séták egrieknek program nyomán készült.

Sz. K.

 A séták négy éve indultak, és hamarosan nagyon kedveltek lettek. A cél az volt, hogy a megyeszékhely lakói idegenvezető segítségével, ingyen felkereshessék a város nevezetességeit, kevésbé ismert helyszíneit. Mára 72 sétán vannak túl a résztvevők. Eger gazdagságát mutatja, hogy ezek egy-két kivétellel mindig más helyszínre vezettek és a lokálpatrióták már szervezik a következő évad programját. Hamar népszerű lett az összesen 15 séta leírását tartalmazó kötet is.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A könyv bemutatóját az egri Uránia Film- és Revüszínházban tartották. Képünkön az alkotás ajánlói: dr. Renn Oszkár (balra) és Habis László. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


– Egy civil szervezet számára nagy feladat egy könyvet megjelentetni – mondta Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke az elmúlt hét végi könyvátadó rendezvényen. – Az Egri séták egrieknek az egyesület egyik legsikeresebb, legtartalmasabb rendezvénye.


A programban, akárcsak a könyvön, mindenki ingyen dolgozott. A séták kezdeményezője, dr. Renn Oszkár elmondta: a kötet nem akar versenyezni a reprezentatív albumokkal. Elkötelezett egri emberek írták olvasmányosan, elérhető áron kínálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!