Kultúra

2010.11.11. 19:25

Márton-napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal

Eger és Debrecen közös rendezvényéről, a Márton-napi Libalakomáról tartottak sajtótájékoztatót a hevesi megyeszékhelyen.

V. M.

A november 12-14. között Debrecen főterén tartandó háromnapos fesztivált második alkalommal szervezi a két város: a hevesi megyeszékhely a borokat viszi a lakomára, míg Debrecen a libaételekért felelős. A Márton-napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal elnevezésű programsorozat ötletét olyan gasztronómiai rendezvények adták, mint az Egri Bormustra vagy a Debreceni Pulykanapok – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A kulináris és egyben kulturális eseményen ízletes lúdételeket – mint például májas libahurka, sült libacomb, savanyú libaleves, ludaskása vagy libatoros – kóstolhatnak majd a fesztiválra látogatók, valamint az egri borvidék kiváló nedűit is megízlelhetik.

A két szervező város saját fellépőkkel is készül a háromnapos mulatságra. Debrecen többek között a Megasztárból ismert Palcsó Tamást és a ''90-es években alakult Kerozin formációt hívja a mulatozásra, de jóvoltukból néptánc-bemutatót és kórus-előadást is láthatnak, hallhatnak az érdeklődők. Eger is kedveskedik zenei programokkal a rendezvényen: a hevesi megyeszékhely elsőként az akusztikus muzsika egyik jeles képviselőjét, a Buszkasit viszi a debreceni főtérre. A féléve alakult zenekar dobjain egyéként Eger alpolgármestere, Rázsi Botond játszik. Debrecen színpadán fellép majd a népszerű Extázis is, Barta Dóra táncművész első társulata, a Badora Dance Company, a Cabaret Band pedig swing zenéjével gondoskodik majd a hangulatról.

A hevesi megyeszékhely előadói közt szerepel az underground és progresszív fűszerezésű rockot játszó banda is, a The Mighty Manlifter, illetve a dzsesszes, funky-s stílusú Moody Clouds is. Eger képviseletében színpadra lép még Nádasy Erika színésznő, sőt, Herczeg Flóra is énekel majd Debrecen főterén – ezúttal Presser-dalokat ad majd elő Gonda László kíséretével. A fesztivál célja a gasztronómia és a kultúra ápolása mellett Eger és Debrecen együttműködésének erősítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!