Kultúra

2011.03.07. 13:22

Kívánj te is valamit, Gyuri bácsi!

Kívánj te is valamit, Gyuri! – kiáltott föl a népszerű énekes házaspár hölgytagja, Balázs Klári az Egri Páholy estjén a Gárdonyi Géza Színházban.

E. B.


Korda Györgynek azonban semmi különös kívánsága nem volt, csak hogy szórakoztasson, megnevettessen és táncra ösztönözzön minden jelenlévőt. Meg persze az, hogy odaülhessen a pókerasztalhoz legalább néhány parti erejéig, próbára téve a helyi erők képességeit. Így például az egri televíziózás ismert személyisége, Nagypál „Pókerarc” Ákos büszkén állt  föl a zöld posztós asztal mellől, miután minden zsetonját elvesztette, hisz mint elmondta két partit is megnyert Gyuri bácsi, illetve Nagy Imre korábbi egri polgármester ellen, aki egyébként végül megnyerte az Egri Páholy negyedik pókerbajnokságát.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Szivar, Kovács Nimród-rosé és kártya. Gyuri bácsi igazán elemében érezte magát az Egri Páholy IV. pókerbajnokságán. Fotó: Gál Gábor
[/caption]


A Mester és Margarita című előadást követő Páholyparty azonban nem csak könnyű szórakozást ígért, hisz a bemutatott Bulgakov-művet az a Csizmadia Tibor rendezte, akit nemrégiben váltott Blaskó Balázs a direktori székben. Az új igazgató így először köszönthette a színházat támogató közösség tagjait, kiemelve, hogy fontosnak és üdvözlendőnek tart minden kezdeményezést, mely a színház nehéz financiális helyzetében segítséget nyújthat, de hozzátette, hogy a támogatási forintok lehető legjobb felhasználását  tartja szem előtt, s erre ígéretet is tett.

Az estet megtisztelte dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, aki a meglévő adottságokra építő turisztikai fejlesztések fontosságát hangsúlyozta, kiemelve az e téren kimagasló munkát végző Harmati László tevékenységét.


Az oroszos ízeket idéző vacsora  után, Kovács Nimród kiváló borainak kóstolása közben M. Kiss Csaba mikrofonja előtt A Mester és Margarita színpadra állításáról, a műhelymunkáról beszélt a rendező és a két főszereplő, Bozó Andrea és Kaszás Gergő is. Az est főszponzora, a harmadik születésnapját ünneplő Agria Park nevében Szőke István igazgató is köszöntötte az egybegyűlteket, kiemeleten pedig a lányokat, asszonyokat, akiknek egy-egy szál vörös rózsával is kedveskedtek a közelgő nőnap alkalmából.
Ilyen esténél, mint az egri Páholy szombati találkozója nem csak Korda György, de egyetlen páholytag sem kívánhat izgalmasabbat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!