Kultúra

2011.04.11. 08:35

Édes-bús utolsó találkozás a színházban

Az Egri Páholy szombati összejövetelét – melyet Csizmadia Tibor volt színidirektor utolsó itteni rendezése, az Olympia című Molnár Ferenc-darab kapcsán rendeztek – megsuhintotta Európa és a világ szabad szele.

E. B.

Itt volt ugyanis a kiváló, a kommunizmus éveiben méltatlanul el nem ismert szerző Londonban élő unokája, Sárközy Mátyás, aki igazi européer, mi több világpolgár. A BBC magyar adásaiból, sőt hajdan a Szabad Európa Rádióból is ismert újságíró, aki évtizedeken át nem térhetett haza, úgy beszélt szeretett hazájáról a színházat támogató kör tagjai előtt, hogy arról minden hazafi példát vehetne.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A színházat támogató kör tagjai is köszöntötték az Egerből távozó művészeket Fotó: Gál Gábor
[/caption]


A felemelő hangulatot és pillanatokat követően azonban vissza kellett térni a mai magyar valóságba. Itt, éppen Egerben felbomlott ugyanis egy különleges társulat, hogy valami egészen másnak adja át a helyét.
E körtől most búcsúztak el elegánsan és szívszorítóan keserű szavakkal az esti előadás színészei, Bozó Andrea, Kaszás Gergő, Szabó Emília, Ötvös András, Schruff Milán, Vajda Milán és a rendező Csizmadia Tibor is.

Elmondták, mennyire sajnálják, hogy ez a kivételes műhely megszűnik számukra, de azt sem rejtették véka alá, hogy már mindannyian tudják, hol és hogyan folytatják pályájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!