Kultúra

2011.06.08. 12:35

Az egri városvezetéstől kér segítséget a Magyar Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság elnöksége az egri városvezetőkhöz fordult segítségért, annak érdekében, hogy ne szűnjön meg a Gárdonyi Géza Színház.

HEOL


"Minden magyar színház nehéz helyzetben van. Az egész magyar kulturális élet nehéz helyzetben van. Az egész ország nehéz helyzetben van. Válság van, megszorítások vannak. Ebben a helyzetben legalább azt ne romboljuk le, amit közösen építettünk fel!" - írja levelében a Magyar Színházi Társaság elnöksége.

A szervezet - amelynek vezetője Csizmadia Tibor, az egri színház februárban leköszönt direktora - a megye legfontosabb kulturális intézményének nevezi, a Gárdonyi Géza Színházat.

"Önhibáján kívül csődhelyzetbe került egy színház, a megszűnés veszélye fenyeget egy társulatot. Egy olyan városban, Egerben, ahol évek után sikerült ismét saját társulatot létrehozni, ami a nem kevés anyagi áldozat árán felújított épületben az egész országban hirdette a város jó hírét, hozott létre közönség- és szakmai sikert elérő előadásokat. És most veszélyben mindez, mert a megye nem akarja – nem tudja – többé finanszírozni az intézményt" - fogalmaz a levél.

A Magyar Színházi Társaság elnöksége azt kéri a város vezetőitől, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy továbbra is fennmaradhasson a Gárdonyi Géza Színház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!