Kultúra

2011.08.09. 10:55

Újra Egerbe kerülhet a Színikritikusok Díja

A Színházi Kritikusok Céhe idén három kategóriában is jelölte a Gárdonyi Géza Színház alkotóit.

HEOL


A Színházi Kritikusok Céhe évről évre a tagok szavazatai alapján adományozza az előző évad produkcióinak az egyik legrangosabbnak számító szakmai elismerést. Idén a legjobb női főszereplő jelöltek között találjuk Mészáros Sárát, A selyemcipő című előadásért, és Kaszás Gergőt, a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Prolikban nyújtott alakításáért. Különdíjra jelölték Csizmadia Tibort, az egri társulat korábbi igazgatóját.
A Színházi Kritikusok Céhe tagjai évente legalább 90 magyar nyelvű hazai és határon túli előadás megnézése után szavaznak a legjobbnak ítélt alkotókra, 1979 óta adnak át díjakat.

A szeptember 25-i díjátadó ünnepségen derül ki, valóban ki veheti át a díjat. Tavaly három díj került Egerbe: a Maya jelmezeiért Benedek Mari átvehetett elismerést, Ötvös Andrást pedig a legígéretesebb pályakezdőnek választották. A legjobb gyerek- és ifjúsági előadásként jutalmazták az egri Harlekin Bábszínház és az Orlai Produkciós Iroda Keresztanya című előadását. Két éve szintén aratott a Gárdonyi társulata: a legjobb rendezés díját Zsótér Sándor kapta A velencei kalmár című produkcióért. Az előadás díszletéért Ambrus Máriát jutalmazták, a Fővárosi Önkormányzat díját pedig Ötvös András vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!