Kultúra

2011.12.29. 10:25

A Kutyavilágot vinné az Eurovíziós Dalfesztiválra Herczeg Flóra

Az egri énekesnő terve, hogy a Kutyavilág című dallal képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, amit jövőre Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendeznek meg.

p. a.

– Megláttam a felhívást, és úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Olyan dalt szeretnék vinni, ami igazán a miénk. Hiszek abban, hogy nem elég egy „sima” popszámmal megjelenni a színpadon, hiszen azt bárki elénekelhetné. Szerintem minden nemzetnek magából is meg kellene mutatnia valamit a versenyen, olyasmit, ami igazán rá jellemző - ecsetelte Herczeg Flóra a terv indíttatását.

- A Kutyavilág eredetileg egy magyar népdal feldolgozása, de teljesen saját ötlettel és persze saját szöveggel. Az elképzelés más, mint amit a televízióban láthattak a nézők, de szeretném a mostani zenei világot, cimbalmos kíséretet tovább vinni. Persze azért megfontolom a bölcs tanácsokat is. Jó lenne bekerülni az elődöntőbe, és belopni magunkat a közönség szívébe - árulta el Herczeg Flóra, megjegyezve azt is: sikeres a zenekarkereső akciója, hiszen már nagyon sokan jelentkeztek. Mert ők is autentikus népzenét szeretnének játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!