Kultúra

2012.02.13. 11:28

Pezsdül a rockélet, szignált keres Hatvan

A hatvani önkormányzat „hivatalos" rangra emelte a rockzenét. Nemcsak elviekben, hanem tevőlegesen is támogatják a műfajt és annak képviselőit.

Tari Ottó

Érdekes társaság gyűlt össze a Grassalkovich Művelődési Ház nagytermében: rockmuzsikusok, zeneszerzők, hangmérnökök, pedagógusok, technikusok és politikusok, Szabó Zsolt polgármesterrel az élen. Az eseménnyel a városban hivatalos elismerést nyert a rockzene.
Csaknem másfél évtized telt el azóta, hogy a Hatvani Expón fellépési lehetőséghez nem jutó helyi zenekarok protestálni kényszerültek egy alternatív fesztivál életre keltésével. Azóta sokat javult a helyzet, Érsek Zsolt polgármesterségének időszakától számos térségi formáció bizonyíthatott a különböző önkormányzati rendezvényeken, s ezt a folyamatot a jelenlegi városvezetés is támogatja.

Az összejövetelen Szabó Zsolt polgármester bejelentette: a Grassalkovich Művelődési Ház a jövőben keddenként fűtött próbahellyel várja a zenekarokat, amelyekre a város számít a helyi programok rendszeres közreműködőiként is. A Civil Alap révén igyekeznek anyagi támogatást is nyújtani, a próbahelyet pedig technikailag fejlesztik

Hatvan szignálja és Treff-jubileum
Az önkormányzat vezetése hamarosan pályázatot ír ki a város dalának – zenéjének és szövegének – megkomponálására. A műveket helyi stúdióban vesszük fel, hanghordozón is kiadjuk; nemcsak a győztes pályamunkát, hanem valamennyi benevezett, s az elvárt színvonalnak megfelelő alkotást – jelentette ki Szabó Zsolt polgármester. Elmondta azt is, hogy a közeljövő másik jelentős eseménye a Treff zenekar megalakulásának 40. évfordulója lesz, s ennek során májusban monstre program várja a műfaj barátait. Az eseményen szinte az összes környékbeli banda fellép, s a rendezéshez a város is hozzájárul.

További részletek a Heves Megyei Hírlap hétfői számában.

Ezek is érdekelhetik