Kultúra

2012.03.06. 06:11

Idén nem POSZTol az egri színház

A 2012-es versenyprogramban hiába keresünk egri alkotást. Nincs.

e. b.

A 2011. március 1. és 2012. február 29. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházak előadásait az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó válogatói, Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltán művészettörténész és Zappe László kritikus, valamint Bicskey István színész, rendező, koreográfus tekintette meg.

A válogatáskor a minőséget tartották legfőképpen szem előtt, de figyeltek arra is, hogy a vidéki produkciók megfelelő arányban jelenjenek meg a versenyprogramban, és hogy egy színházból lehetőség szerint ne érkezzen több darab. Végül tizennégy előadás került a programba.

A XII. POSZT-on – melyet június 7–16. között rendeznek – számos fővárosi színházi produkció mellett a debreceni, a szombathelyi, a veszprémi, a kecskeméti, a nyíregyházi és a veszprémi teátrum képviselteti magát, kiegészülve két erdélyi társulat előadásaival. A korábbi évektől eltérően ezúttal az egri Gárdonyi Géza Színház nem visz darabot a POSZT-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!