Kultúra

2012.05.17. 14:55

Gazdag programmal ünnepeltek Szihalmon

Tízéves lett a helyi Tobán hagyományőrző egyesület.

HEOL

Jubileumi gálával ünnepelte alapítása 10. évfordulóját a Tobán Hagyományőrző Népművészeti Egyesület. Az eseményre megtelt a szihalmi Művelődési Ház nagyterme. Az egyesület tagjai és a csoport megálmodója, dr. Joó Csaba elnök – aki a hagyományápoláson túl a Tájház létrehozásáért is nagy tiszteletnek örvend – felelevenítették az elmúlt évtized főbb eseményeit és az érdeklődők bemutatót is láthattak az elsajátított néptánc-koreográfiákból.

A gálát Bóta József Sándor polgármester nyitotta meg. Az egyesület tevékenységét méltatta Herman István, a füzesabonyi és dr. Tóth József, a hevesi körzet országgyűlési képviselője. Elhangzott: a Heves Megyei Príma Díjas egyesület tánccsoportja számos hazai és külföldi rendezvényen képviseli nagy sikerrel a magyar és a helyi kultúrát. Évente 25-30 fellépéssel és számos helyi rendezvény szervezésével gazdagítják a régió kulturális életét. Az alapító tagok és az időközben felnőtt táncos generáció is felelevenítette élményeit, amelyek biztos zálogai annak, hogy az egyesület erős közösségként őrzi a hagyományokat. Az egyesület gálavacsorával köszönte meg a tagok és a szponzorok támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!