Kultúra

2012.05.19. 16:15

Majálisoztak a bélapátfalvi tűzoltók

Tűzoltó napot rendeztek Bélapátfalván. Szombaton a gyerekek vették birtokukba az Egészségház mögötti téren kiállított szerkocsikat, s játékos formában ismerkedhettek a lánglovagok munkájával.

T. B.

Volt háziverseny, különféle mentési és oltási bemutatók, a felnőttek pedig bográcsfőző versenyen tették próbára főzőtudományukat. Körülbelül húsz edényben rotyogtak a különféle ételek, civil szervezetek, hivatali csapatok, céges baráti társaságok is készítették a finom étkeket.

[caption id="" align="alignleft" width="340"] Nem lehet elég korán kezdeni. Népszerűek voltak a tűzoltó szerek. Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

A muzsikáról a Kistérségi Nosztalgia Zenekar gondoskodott, a Napsugár Nyugdíjasklub tagjai és a Bükki Menyecskék pedig nótáztak, valamint táncoltak, de csatlakoztak hozzájuk a helyi és környékbeli vendégek is. Kiállították a gyermek rajzpályázatra érkezett műveket is. Az egész napos programon több százan vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!