Kultúra

2012.05.03. 14:10

Marci Hevesen: valódi kolbászból igazi kerítés

Kihívó nélkül maradt Heves város Marcija, ám újraválasztása így sem torkollt unalomba: Janosek Antal ezúttal valódi kolbászból font kerítést Marcibirodalma köré.

sz. r.

Fotós:

Hatvan marcipóval és több liter Marci borral kampányolt újraválasztásáért Janosek Antal, aki ezidáig három cikluson át viselte a hevesi ispáni címet. Az idén még kihívója sem akadt, ám a játékos és ügyességi feladatokat így is megtartották. A hevesi civil szervezetek javaslatára pedig ezúttal – a korábbi évekkel ellentétben – három évre nyert mandátumot Marci.

– Kicsit sajnáltam, hogy nem akadt kihívóm – mondja Heves ispánja –, ezért döntöttünk úgy, hogy a hároméves megválasztásom ellenére is minden esztendőben megtartjuk a Ki a legény a gáton? vetélkedőt, hátha kinevelődik egy olyan új generáció, amely a mandátumom lejárta után valódi kihívó lehet.

[caption id="" align="aligncenter" width="360"] Janosek Atnal. Újabb három évig élhet Marciként Hevesen FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

– Az eddigi három ciklusomban elindultak olyan folyamatok, amelyeket most már ki kell teljesíteni és hagyománnyá kell tenni – folytatta a város Marcija. – Szeretnénk, ha egész évben állandóan kapható lenne a marcipó, és lenne arra is lehetőség, hogy Marci inget vagy mellényt vásároljanak a városba érkezők. Nagy tervem, hogy készüljön egy Marci tál, amely az éttermekben egész évben rendelhető lenne. Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy a marciság ne csak a májusi civil napokra korlátozódjon, hanem az emberek hétköznapjaiba is belopjuk ezt a szimbólumot, vagyis egy kicsit mindenki úgy élhessen, ahogy Marci Hevesen tette. Megmarad továbbá a novemberi Márton nap megünneplése és ahogyan tettem eddig is, részt veszek a városi rendezvényeken, vetélkedőkön, testvérvárosi csoportok fogadásán, hiszen szeretnénk, ha Marci tényleg jelképe lenne e városnak.

sz. r. Janosek Atnal. Újabb három évig élhet Marciként Hevesen FOTÓ: GÁL GÁBOR -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!