Kultúra

2013.08.27. 07:31

Kétlaki lett az EKF Slow Film Workshopja

Sárospatakon kezdődött, majd pedig Egerben folytatódik az Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézetének hagyományos Slow Film Workshopja.

S. B. S.

Dr. Kis-Tóth Lajos intézetvezető elmondta: a „kétlakiság” oka, hogy ez évtől az egri főiskolához tartozik a Comenius Tanítóképző Főiskola, így most nyílt először lehetőség, hogy a filmműhely munkájába a comeniusos diákok is bekapcsolódjanak, illetve a főiskolások mellett néhány sárospataki gimnazista is részt vehessen a szakmai foglakozásokon.

– A Slow Film Workshop szellemiségének lényege, hogy minden esetben a helyszín (most Sárospatak és környéke) vizuális, szociológiai, kulturális élményanyaga biztosítja a témát a filmek számára. A résztvevők a filmkészítés mellett esténként szakmai beszélgetések, előadások kertében is bővíthetik ismereteiket – fogalmazott az intézetvezető.

A Slow Film Workshop vezetője egyébként Bollók Csaba Balázs Béla-díjas filmrendező, főiskolai docens. A csoportokat Felugossy László Munkácsy díjas festőművész és Tóth Tibor mestertanár, főiskolai docens – a mozgóképkultúra tanszék oktatói –, valamint dr. Kis-Tóth Lajos vezetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!