Kultúra

2014.07.14. 09:28

Egy nehéz évad után jöhet a feltöltődés

Blaskó Balázs direktort választotta az elmúlt évad rendezőjének a Gárdonyi Géza Színház közönsége. Az elismerés, no és persze, az összegzés, illetve a nyári pihenés kapcsán kérdeztük a teátrum igazgatóját.

HEOL

– Ha értékelnem kell az évadot, nem tudom különválasztani az igazgatást és a rendezést – mondta elöljáróban a díjazott. – Rendkívül értékes és sikeres szezont zártunk, hiszen több néző ült az előadásainkon, többen váltottak bérletet, mint tavaly vagy az előző években. Az előző évad 184 előadása helyett idén 280 alkalommal tudtunk játszani. Rendezőként két, közönségsikerre számot tartó produkciót is színre vittünk: a Hippolyt, a lakájt és az Annuskát.

Blaskó Balázs elárulta, mindkét munkát élvezte, Gárdonyi darabja kifejezetten boldoggá tette.

– Nagyon megszerettem a humorát, ez a fajta zsáner-hangulatú világ nagyon közel áll hozzám. Nehéz évad van mögöttem: színészként kezdtem A fény éjszakájában, majd a Tudós szerepét játszottam a Csongor és Tündében, volt két rendezésem, és az utolsó hetekben már elkezdtük próbálni Az öreg hölgy látogatását.

- Bevallom: el is fáradtam, de most lesz idő pihenni, hiszen feleségemmel, Kingával Horvátországban egy kis halászfaluban töltünk két hetet, és egy-két napot a Balatonnál a családdal. Persze, viszek magammal egy kis munkát, hiszen ilyenkor szövegtanulásra is kell szentelni időt. Augusztusban színpadra állok az Egri Csillagokban. Így a nyár pihenéssel és játékkal telik. Fel kell töltődni, hogy friss emlékekkel tudjam kezdeni az évadot, amit el lehet tartalékolni hosszú időre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!