Kultúra

2014.11.21. 10:38

Megyei Príma Díj - Szavazzon Ön is!

Heves megyében kilencedik alkalommal adják át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Príma-díját. Szavazzon, és döntse el Ön, hogy ki kapja a közönségdíjat!

HEOL

Heves

A sport, a kultúra, a tudomány és a művészet területein kiemelkedően alkotókat jelölnek. Közülük hárman részesülnek az elismerésben a kuratórium döntése, illetve a közönség szavazatai alapján.
A Príma Primissima díjat 2003-ban, Demján Sándor nagyvállalkozó kezdeményezésére alapították. Két évvel később már területenként is kiosztották, ehhez megyénk az elsők között csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy a magyar értelmiség eredményeit megőrizze, és a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlődését erősítse. Tavaly szűkebb hazánkban a Tomory Gábor Néptánciskola, Báder Ernő és Gonda László zenész-előadóművészek és dr. Nagy Andor neveléstudományi szakember vehette át az elismerést, míg a közönség szavazatai alapján Kakucsi Csernák Zoltán festő kapta meg a kitüntetést.

Szavazni a a heol.hu Facebook-oldalán, a jelölt lájkolásával is lehet, illetve a Heves Megyei Hírlapban megjelenő szavazólap kivágásával és zárt borítékban történő elküldésével. A leveleket kérjük, 2014. november 25-én délig juttassák el a VOSZ iroda (3300 Eger, Trinitárius út 1.) címére.

Hogy idén ki lesz a Heves Megyei Príma Díj nyertese, az kiderül november 28-án, este 6 órától, az Agria Parkban rendezett gálaesten.

Jelöltek:


Cabaret Band zenekar:
A zenekar 2003-ban alakult meg Egerben, azzal az elhatározással, hogy csak és kizárólag saját zenéjével szórakoztassa a közönséget. Az együttes tagjai File Sándor Pál dobos, Halmos András énekes-dalszerző, Kónya Csaba basszusgitáros, Sohajda Péter „Sohi” gitáros-vokalista. 2008 óta a zenekar tagja Gulyás László trombitafenomén és Weil András billentyűs.
A zenekar koncertjeivel az ország nagy részére eljutott már, hat esztendeje fél éven át a Quimby előzenekara voltak. A csapat saját kiadásban jelentette meg az Avant Garden, a Csigavér, illetve a Lesz Koszt című albumot, 2015-ben pedig új nagylemezzel készülnek.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Cabaret Band
[/caption]

dr. habil Dinya László egyetemi tanár:
Dr. Dinya László 1949. augusztus 13-án született Endrődön. 1973-ban a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Gépészmérnöki Karán gépészmérnökként diplomázott. 1982-ben MTA-ösztöndíjas aspirantúra végén a mezőgazdaság - tudományok kandidátusa címet szerzett agrárökonómiai szakterületen. Immáron több mint három és fél évtizede éve dolgozik a felsőoktatásban, 1992-től egyetemi tanárként. Publikációinak száma meghaladja a 450-et. Pályája során számos kitüntetésben és elismerésben részesült, így 2004-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, tavaly pedig a Telekessy István Területfejlesztési Díjat.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] dr. habil Dinya László
[/caption]

Empty Pubs zenekar:
A zenekar tulajdonképpen egy baráti társaság, amelynek tagjai annyira jó kedéllyel muzsikálnak együtt több mint 12 éve, hogy a szakma szerint is profivá érettek. Négy lemez, egy válogatás album, dokumentumfilm zene, két koncert DVD, no meg rengeteg élő fellépés – így összegezhető röviden az elmúlt 12 esztendő. Szerencsére a banda magával sodró lendülete, energiája mindmáig megmaradt és ragályos. Ezt EP vírusnak nevezik a zenekart ismerő berkekben, mely kifejezetten jótékony hatású... Dalszövegeik gyakran körmönfontak, mélyebb gondolatokat, üzeneteket hordoznak, de van köztük egészen huncut és laza is.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Empty Pubs
[/caption]

GG Tánc Eger:
A Gárdonyi Géza Színház tánctagozata 2011 augusztusától működik jelenlegi felállásában, Topolánszky Tamás vezetésével. Saját produkcióik mellett a teátrum teátrumunk számos előadását gazdagítják munkájukkal. Elsődleges céljuk egy lokális közönségbázis kialakítása: áthidalva a „magas” és a populáris művészet közötti szakadékot, a zene és tánc segítségével közel szeretnék hozni a modern művészetet a ma emberéhez. Idén immár harmad ízben rendezték meg a Stúdiószínházi Táncfesztivált Egerben. Országszerte megmutatták már magukat, s e fellépések során nemcsak a közönség, de a szakma elismerését is rendre megkapták.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] GG Tánc Eger
[/caption]

Hevesi Fúvós Együttes:
Az együttes 1983-ban alakult, a helyi zeneiskola tanulóiból. Tagjai a zeneiskola jelenlegi és volt diákjai. Kezdetben a fúvószenekar egyedül dolgozott, majd 1987-ben megalakult a mazsorett táncegyüttes is. A csapat az eltelt több mint három évtizedben fantasztikus sikereket élt meg, többször léptek fel a fővárosban, illetve határainkon túl is. Egy olasz együttessel – a Complesso Bandistico di Fagagnaval – közös műsort is készítettek, amit Magyarországon és olasz tengerparti városokban adtak elő sikerrel. Elnyerték egyebek között A magyar indulózene ápolásáért és stílusos megszólaltatásáért a RÁZENE-díjat, a Fair Play-díjat, s a legjobb Show-zenekar díját is.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Hevesi Fúvós Együttes
[/caption]

Kelemen Csaba színművész-rendező:
Kelemen Csaba színművész-rendezőt 39 éves pályafutása során több mint kétszáz szerepben láthatta a tisztelt nagyérdemű. Huszonöt esztendeje él Egerben, Heves Megyében és a megyeszékhelyen számtalan alkalommal szerepelt nagyrendezvényeken, városi ünnepségeken. Zenés, szerkesztett műsoraival folyamatosan fellép az ország szinte minden pontján, a Felvidéken és Erdélyben egyaránt. Húsz éve szervezi, rendezi az Agria Nyári Játékokat, s az Újévi koncertet az egri Gárdonyi Géza Színházban. Pályafutása során számtalan elismerésben részesült. Művészi munkáját 2012-ben Pécsi Sándor-díjjal jutalmazták, 2013-ban Pro Agria díjat vehetett át.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Kelemen Csaba
[/caption]


Krüzsely Gábor festőművész:
Krüzsely Gábor Ungváron született Krüzsely Károly és Kovács Veronika második gyermekeként. Jelenleg Egerben él. 1995-ben rajztanári diplomát, majd 1998-ban vizuális kommunikációs diplomát szerzett Egerben, az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, ahol jeles festőművészek: Földi Péter és Nagy B. István voltak a mesterei. Főiskolai évei alatt utcai portrérajzolóként kereste kenyerét, ami által nemcsak rengeteg gyakorlásra volt lehetősége, hanem közismert személyiségévé vált Egernek. 1992-től számos rangos kiállításon vett részt alkotásaival. Művei megtalálhatók hazai és külföldi gyűjteményekben egyaránt.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Krüzsely Gábor
[/caption]

Lajtha László Néptáncegyüttes:
A Lajtha László Néptáncegyüttes Eger egyik legrégibb művészeti együttese. 1976-ban alakult, lassan negyven éves néptáncegyüttes töretlenül próbálja elsajátítani a Kárpát-medence táncait. 2006-ban megalakult az utánpótlás ifjúsági csoport, a közel harminc fős Boróka Néptáncegyüttes, majd 2013-ban a Csosszantó gyermek néptánccsoport, amelynek létszáma ugyancsak harminc fő körüli. A felnőtt együttes 2012-ben és 2013-ban, az ajkai Bakony fesztiválon két külön díjat kapott a színvonalas előadásáért. Az együttest az teszi teljessé, hogy úgy működik, mint egy nagy család, több generációt köt össze, a legfiatalabb tag 6, a legidősebb pedig 54 éves.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Lajtha László Néptáncegyüttes
[/caption]

Maklári Lenksysteme Sport Klub:
A Maklári Lensysteme Sport Klub közel 25 évvel ezelőtt alakult és immár második éve viselik büszkén a ZF Lenksysteme Hungária Kft. nevét. Az ugrókötelesek 20 éve vesznek részt hazai és nemzetközi versenyeken, ahol kemény munkával Magyarországot és a települést is híressé tették. Eredményeik között szerepel Európa és Világbajnoki I. helyezés csapatban és egyéniben, s a nevükhöz fűződik több világcsúcs felállítása is. A legeredményesebb sportoló Kovács Judit többszörös egyéni illetve csapat Európa-bajnok, és világbajnok, aki ma a versenyzők felkészítését végzi. Az idei, Hong-Kongban megrendezett világbajnokságról 17 érmes helyezéssel tértek haza.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Maklári Lenksysteme Sport Klub
[/caption]

dr. Tóth Róbert sebész, traumatológus-főorvos:
Dr. Tóth Róbert 1963-ban született Hatvanban. Az általános iskolát Boldogon végezte, majd a fővárosba járt középiskolába, ahol az érettségi mellett műszerész szakmát szerezett. Egy év tanulás után felvették a SOTE Általános Orvosi Karára. A diploma megszerzése után a Hatvani kórház baleseti sebészetén helyezkedett el. 1994-ben sebészként, 1996-ban pedig baleseti sebészként szakvizsgázott. Az ízületi és az ízület közeli sérülésekre specializálódott. Négy évig sebészeti szakrendelést folytatott a Tormay Egészségügyi Központban. Itt került kapcsolatba a TEVA Gödöllői Röplabda Club premier ligás csapatával, ahol csapatorvosi teendőket is ellát. Jelenleg sportorvosi szakvizsgájára készül.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] dr. Tóth Róbert
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!