Kultúra

2015.02.12. 18:16

Májusban Egerben ismét „csakazértis zene” szól

Jön! Ismét Egerben kezdődik a hazai fesztiválszezon – jelentette be dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a Feszt! Eger nevű programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.

P. A.

A mintegy 35 millió forintos összköltségvetésű programsorozat – amelynek, ahogy tavaly, idén is egyik jelentős támogatója az egri önkormányzat – idén május 28-30. között várja a látogatókat a Bolyki-völgyben. Természetesen ezúttal sem maradhat el a Music Hungary zeneipari konferencia és az Éter tehetségkutató fesztivál sem.

Tóth Tibor, a Feszt! Eger projektvezetője úgy fogalmazott: a tavalyi esztendőben sikerült a hevesi megyeszékhelyet feltenni a fesztiváltérképre, amire a szervezők és a városban élők is büszkék lehetnek. Hozzátette: idén néhány változtatással is készülnek, ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy plusz egy színpaddal várják az érdeklődőket. A fellépők sorában ott van a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag, a Quimby, az Irie Maffia, míg a nulladik napon a Tankcsapda ad koncertet.

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál ügyvezetője arról szólt, az elmúlt évek sikere után nem volt kérdés a folytatás. Mint mondta, a Music Hungary konferencia a zeneipar legfontosabb szakmai találkozója lett, idén ezen is lesz újdonság: a neves muzsikusok például főzni fognak, míg a menedzserek, technikusok és jogvédők zenélni. A fórumon a résztvevők értékelik a zeneipari kutatás eredményét, és egy teljes napot szentelnek a Cseh Tamás Programnak.

A tavalyi Feszt! Egeren 6-7 ezer vendég fordult meg a Bolyki-völgyben, míg idén a szervezők 10 ezer látogatóval számolnak a három nap során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!