Kultúra

2017.04.20. 12:57

Bergengóciából érkezett

Gubás Gabriella Jászai Mari-díjas színésznő családi koncertjével látogatott a Vitkovics-házba húsvétvasárnap. Az előadás előtt gyermekprogramjairól, a zenéről és az egészséges életmódról is beszélgettünk.

Verebélyi Márta


– Miért éppen családi koncert?
– Tíz éve keresett meg Pálfy Zsolt, hogy egy mese CD-hez kölcsönözzem a hangomat. Pogány Judit volt a mesélő, én pedig Amálka, a csigalány. Akkoriban gyesen voltam a kisfiammal, s szívesen elvállaltam a felvételt. Nagyon örültem a lehetőségnek, amely aktuális is volt. Azóta zenekarral járjuk az országot, hol a Biomese, hol a Csigalétra, hol pedig a Bergengóciából jöttünk anyagokkal. Ez utóbbi lemez 2016-ban Fonogram díjat is kapott. Imádják a gyerekek!

– Mi a jellemző e produkcióra?
– Nagyon megszerettem ezt a műfajt, sőt, a gyermekeim is. Előfordult, hogy a fiam is csörgőzött, dobolt velünk egy előadás közben. Gitározni tanul, nemrégiben azt mondta, egyszer szívesen kísérne engem. Sokhangszeres zene ez: dobot, gitárt, basszusgitárt, zongorát, harmonikát, olykor pedig bőgőt is megszólaltatunk. Alapjelmezbe öltözünk a gyerekeknek, és felviszünk az arcunkra némi sminket is. Ám mindezt módjával, hiszen ez nem színházi előadás. A zene, a fantáziavilág a lényeg, a látvány kevésbé domináns. A programjaink interaktívak: beszélgetünk a közönséggel, sőt, közéjük is megyek tornázni, netán játékosan elmagyarázni a gyerekeknek, hogyan kell helyesen fogat mosni.

– A szövegek egyértelműen a gyerekeket célozzák meg, a zene azonban a felnőttek számára is abszolút élvezhető…
– A saját ízlésemből indultam ki, közel áll hozzám ez a világ. Sokszor látom vasárnaponként, hogy a gyerekek fáradt apukákkal érkeznek. Való­színűleg szerették volna, ha gyermekeik nem sínylik meg, hogy ők még szívük szerint ágyban lennének… A koncert végére azonban maguk a szülők lesznek a legcsillogóbb szemű gyerekek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Gubás Gabi tehetségével és természetes szépségével elkápráztatja a közönségét Fotó: Gál Gábor
[/caption]

– Gyermekként önt is vitték hasonló programokra?
– Persze. Nagyon szerettem az ilyen zenét, Halász Juditon nőttem fel.

– Milyen muzsikát kedvel?
– Az andalító dallamok állnak hozzám a legközelebb, meg persze azok, amiket magam is csinálok.

– Híve az egészséges életmódnak. Mire figyel oda leginkább?
– Természetgyógyász férjem mindig azt sugallja, hogy még az egészséges táplálkozásban is az arany középúton kell maradni, nem szabad túlzásba vinni. Így nem minden bio, amit otthon fogyasztunk, de például főzéskor répacukrot és fehérlisztet egyáltalán nem használok. Persze, ha a gyermekeimet valaki megkínálja az ezekből készült süteményekkel, nem mondom, hogy ne fogadják el. A mozgás mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Gyermekként néptáncoltam, később balettoztam, a tornát pedig mára is meghagytam. Power Plate-edzésekre járok hetente kétszer–háromszor. Mindössze félórát vesz igénybe ez az edzésforma: instabil, rezgő erőgépen végzem a gyakorlatokat. A vibráció hatására még intenzívebben dolgoznak az izmok, ráadásul egy személyi edző is segítségemre van.

 

Találkozhatunk vele ezen kívül:

A színésznő felnőtteknek is muzsikál Pálfy Zsolttal, Éjszakai Nesz nevű bossa nova zenekarukkal. Saját dalaik mellett Queen- és Abba-feldolgozásokat is játszanak. A művésznő Ha lenne más is címmel Szabó Győzővel is koncertezik. Bár számára ez most a pihenés időszaka, a szerepek így is megtalálják. A Thália Színházban a Bérgyilkos a barátom egyik főszereplője, ugyanitt a Kean, a színész című darabban is játszik. Emellett hamarosan kezdi forgatni a Válótársak című tévésorozat új évadát.

A színésznő felnőtteknek is muzsikál Pálfy Zsolttal, Éjszakai Nesz nevű bossa nova zenekarukkal. Saját dalaik mellett Queen- és Abba-feldolgozásokat is játszanak. A művésznő Ha lenne más is címmel Szabó Győzővel is koncertezik. Bár számára ez most a pihenés időszaka, a szerepek így is megtalálják. A Thália Színházban a Bérgyilkos a barátom egyik főszereplője, ugyanitt a Kean, a színész című darabban is játszik. Emellett hamarosan kezdi forgatni a Válótársak című tévésorozat új évadát. Gubás Gabi tehetségével és természetes szépségével elkápráztatja a közönségét Fotó: Gál Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!