Kultúra

2017.06.26. 17:00

Nagy öröm az erőltetett menet végén

Nemcsak a megyeszékhelyen, szerte az országban népszerű a Harlekin.

P. A.

Elképesztő teljesítmény volt! – így kezdte az évadzáró társulati ülést Éry-Kovács András, a Harlekin Bábszínház igazgatója, kiemelve: a most záruló, 2016/17-es szezonban 7 bemutatójuk volt, s összesen 236 előadást játszottak. Hangsúlyozta: örömteli, hogy ezek közel fele a repertoárból származik. A Tancika Marcikából például 42-t játszottak, A dzsungel könyvéből huszonnégyet.

– Erőltetett menet volt, sok munkával, próbával és előadással, s rendkívül örömteli, hogy a fenntartó is értékeli e munkát, a következő évadra 10 millió forinttal emelte meg produkciós költségvetésünket az önkormányzat – húzta alá, hozzátéve: a következő szezonban „csak” négy bemutatója lesz a társulatnak. Kiemelte: ennek oka nem a pihenés, hanem, hogy olyannyira népszerűek produkcióik, hogy a 56 előadásnapot nem lesz itthon a társulat. Már most biztos, hogy több mint tucatszor játsszák például A dzsungel könyvét Nyíregyházán és Budaörsön.

Elhangzott: a 2017/18-as szezonban látható lesz a Pán Péter, felújítják a Pirosmalacot, a legkisebbeknek pedig a Hinta Palinta című előadással kedveskednek. Sőt, vendégelőadás is lesz: a Dobronka cirkusz, világszám! Szombathelyről érkezik Egerbe.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester kifejtette: az önkormányzat komoly szerepet szán a Harlekinnek az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatban.

Az évadzáró ülésen elbúcsúztak Kiss Renátától, aki augusztustól az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatójaként dolgozik tovább, s kiderült: a társulat Mészáros Pancsát választotta az évad művészének. Mindössze egy szavazattal maradt le a „versenyben” Szilner Olivér, akit ugyancsak jutalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!