Kultúra

2017.07.02. 16:08

A verseny elmaradt, de jól mulattak

Keresztülhúzta a sarudiak számításait a szombati eső, ugyanis így meghiúsult a jubileumi, 25. Péter-Pál napi aratóverseny.

SZ. E.

Fotó: ateszmfoto



A megméretésre előzetesen hat csapat adta be nevezését – a helyieken kívül például Pélyről és Nagyfügedről is –, ám mivel nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos: mindenki megkapta a 25. alkalomra készült emlékkupát.


[caption id="" align="alignleft" width="650"] A hagyományőrző csapatok mindent megtettek a jó hangulatért Fotó: Márkus Attila
[/caption]

Délelőtt Eperjesi István plébános megáldotta az idei búzatermést egy búzakoszorú formájában, majd a közösségi háznál felállított színpadon napközben tizenegy környékbeli hagyományőrző csoport váltotta egymást. A falumúzeumnál pogácsát lehetett kóstolni. Több százan maradtak az esti koncertekre is, s hajnalig mulatott együtt a falu apraja-nagyja, akik már most az augusztus Sarudi Lakodalmasra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!