Kultúra

2017.07.02. 12:19

Időutazás a barokk világába

A történelmi Magyarország zenei emlékeit is bemutatták.

V. M.



Csütörtökön indult, s vasárnap ér véget a negyedik Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál, amelynek Eger és környéke ad otthont, s ahol az érdeklődők komolyzenei műveket hallhatnak. Csütörtökön a bélapátfalvi apátságban csendült fel a nyitóhangverseny, Monteverdi Esti imádság a Boldogságos Szűz Máriája.



Pénteken a Kopcsik Marcipánia udvarán Telemann Pimpinone című vígoperáját játszották. Szombaton Vivaldi-estet tartottak a Minorita templomban, vasárnap a dédestapolcsányi református templomban pedig Barokk orgonamuzsika elnevezéssel Kővári Péter ad orgonaestet.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Marcipániában pénteken a Budapesti Kamaraopera adta elő a Vígoperát Fotó: Gál Gábor
[/caption]

- A más régiókhoz képest hátrányos helyzetű térség kulturális életét szeretnénk segíteni a barokk kor, s a történelmi Magyarország zenei és egyéb művészeti emlékeinek bemutatásával - mondta el Bimbó Zoltán, a fesztivál egyik főszervezője. - Az igényes zene iránti igényeket is felkeltenénk. Fontosnak tartjuk, hogy a határainkon belüli és azokon túli, elsősorban régi zenei együtteseknek fellépési lehetőséget teremtsünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!