Kettős jubileum

2023.01.22. 10:20

Húszezres szülinapi bulit rendeznek a Beatricével, köztük két Heves vármegyei kötődésű zenésszel

Ha nem kis „kerek” évfordulót, de kettős jubileumot ünnepel idén a Beatrice együttes. Az emlékezetes dátumokat egy hatalmas bulival ünnepelik meg decemberben a budapesti MVM Dome-ban

T.O.

A magyar rocktörténelem megkerülhetetlen formációja. A felvételen balról a két hevesi kötődésű zenekari tag: Tari Botond és Laczik Fecó

Forrás: Nagyferó és a Beatrice/Facebook

Az egyik apropó, hogy a banda alapítója és frontembere, a Kossuth-díjas Nagy Feró a napokban töltötte be 77. életévét, a másik pedig, hogy a legendás formáció 45 évvel ezelőtt, 1978-ban lányzenekarból alakult át azzá, amit a mai napig ismerünk.

Az emlékezetes dátumokat egy hatalmas bulival szeretnék megünnepelni, s erre december 9-én a budapesti MVM Dome-ban kerül sor. Az eredeti elképzelés szerint az ünnepi koncertet április 28-án a Barba Negrában tartották volna meg – egyébként ez az esemény is benne maradt a naptárukban –, de a nagy érdeklődésre való tekintettel az esztendő utolsó hónapjában egy jóval nagyobb befogadóképességű helyszínen is találkoznak régi és új rajongóikkal. A több mint 20 ezres befogadóképességű MVM Dome méltó helyszíne lehet a rocktörténetileg is jelentős eseménynek.

Az első, klasszikus felállást (Lugossy László, Miklóska Lajos, Donászi Tibor és Gidófalvy Attila) már csak Feró képviseli a bandában, de ő töretlenül viszi tovább a „ricsés” vonalat, miként zenésztársai is, akik közül ketten – Laczik Fecó (basszusgitár) és Tari Botond (gitár, billentyűsök) – Heves vármegyei kötődésűek. Velük együtt Kékkői Zalán (gitár) és Nagy Hunor Attila (dobok) alkotják a jelenlegi kvintettet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!