Pályázatot nyert

2017.08.02. 16:40

Készülhet az Oscar-díjas rendező új filmje

Öt tévéfilmnek, köztük Deák Kristóf új alkotásának elkészültét 600 millió forinttal a médiatanács – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a televíziófilmek gyártását célzó Fehér György-pályázaton kapott támogatást a Mindenkivel rövidfilmes Oscar-díjat nyerő Deák Kristóf új alkotása is. A Foglyok című abszurd, szatirikus fekete komédia 1951-ből meséli el egy család történetét: a famíliát ávósok ejtik foglyul saját lakásukban, ráadásul az oda érkező rokonok, ismerősök mögött is bezáródik az ajtó.

Megtörtént eseményekből építkezik majd Bergendy Péter '56-os történelmi thrillere, a Trezor, Köbli Norbert forgatókönyve alapján: a Belügyminisztérium kulcsai elvesznek a forradalom zűrzavarában, utána pedig a belügyesek egy hajdani bankrablóra bízzák az ottani széf feltörését.

Vitézy László A színésznő című filmje is a kommunista időkbe fog visszarepíteni: a hatvanas évek országosan ismert művésznőjét kiszemeli a Belügyminisztérium, mint aki alkalmas lehet a baráti országok vezetőinek szórakoztatására, ám az erdélyi származású színésznő eközben szerelembe esik az eltiltás alatt lévő olimpiai bajnok kardvívóval.

Pajer Róbert A merénylet című filmterve korhű díszletekkel és jelmezekkel mutathatja be Erzsébet királyné, azaz Sisi és gyilkosa, az olasz anarchista Luigi Luccheni útját a tragikus végkimenetelű genfi találkozásig.

Tóth Barnabás is forgathat majd Akik maradtak címmel F. Várkonyi Zsuzsa könyve, a Férfiidők lányregénye alapján, amely két, családját elveszítő ember, egy kamaszlány és egy negyvenes férfi egymásra találását dolgozza fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!