Üveg-tér-kép

2020.02.11. 15:00

A festészet és az üvegművészet metszéspontjait bemutató kiállítás nyílik

Az üvegművészek közül azokat a 40 év alatti alkotókat hívták meg a kiállításra, akik a Fiatal Iparművészek Stúdiójának vagy a Magyar Üvegművészeti Társaságnak tagjai.

A festészet és az üvegművészet új metszéspontjait mutatja be az Üveg-tér-kép címmel a szentendrei MANK Galériában szerdán nyíló kiállítás.

A tárlat az üvegművészek fiatal generációjának innovatív technikai sokszínűségét, friss látásmódját mutatja be,

miközben rávilágít arra a jelenségre is, amit a fények és rétegek megjelenítésének módja jelent a különféle képzőművészeti ágakban.

A MANK szerint a tárlat nemcsak napjaink üvegművészetének aktualitásait, innovatív, technikai sokszínűségét és az alkotók friss látásmódját mutatja be egy hagyományos körkép megalkotásával, hanem párbeszédre, a párhuzamos látásmódok kirajzolására is törekszik.

Mindehhez olyan kortárs festmények párosulnak, amelyek rávilágítanak a festészet és az üvegművészet metszéspontjaira.

A tárlat festőművészeit műveik fénnyel való kapcsolata alapján kérték fel a vizuális párbeszédre, hogy minél szemléletesebben be tudják mutatni az üvegművészet jövőbe mutató térképét.

A kiállító üvegművészek között van Ábel Tamás, Bánó Rita, Biliczki Anett, Bősze Eszter, Budai Zsolt János, Dimény Luca, Farkas Diána, Kohut-Görömbei Luca, Németh Hajnal Aurora, Tomay Katalin, Varga Gyöngyvér, Varga Dóra és Virág Hajnalka. A festményeik Benczúr Emese, Domokos Berta, Kontra Ágnes, Martin Henrik és Mátrai Erik munkái.

A kiállítás szerdai megnyitóján köszöntőt mond Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója, a kurátor Sipos Tünde művészettörténész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában