Ünnepre hangolva

2018.12.21. 08:13

A karácsony üzenetéről beszélt Bogányi Gergely zongoraművész

„Mindegyikünk speciális feladatra van meghívva, amelyet más nem tud megcsinálni helyettünk. Nekem a zene üzenetét, szépségét, transzcendenciáját, mélységeit kell közvetítenem” – hangsúlyozta a világhírű zongoraművész egy tévéinterjúban.

Bogányi Gergely szerint e speciális feladat teljesítéséhez mindegyikünk égi eszközöket, ajándékokat kapott.

A zongoraművész az Echo Tv Kultúrklub című műsorának csütörtöki vendégeként elmondta: mai világunkban különösen is fontos a misszió, mert ma az alapvető, az egyébként józan ésszel is felfogható, több ezer éves értékeket támadják, kifordítva azokat önmagukból. „A jóra azt mondják, hogy rossz, a hülyeségre azt, hogy jó” – fogalmazott, hozzátéve: amikor ennyire össze van zavarva minden, akkor különösen fontos, hogy ezeket az egyszerű, de alapvető értékeket helyükre téve még hangsúlyosabban mutassuk meg az embereknek.

„Örülök, hogy Magyarországon még mindig nagyon erős fogadókészség van az alapvetően is jó dolgok iránt, és kultúrában is majdhogynem el vagyunk kényeztetve, ami a minőséget illeti”

- tette hozzá a Bogányi Gergely.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

https://stream.echotv.hu/videos/2018/12/720/20181220_kulturklub.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában