MAGYAROK VÁSÁRA

2019.07.07. 16:06

A rég- és közelmúltunk kultúráját felelevenítve ünnepeltek Egerben

Tízéves lett a Magyarok Vására.

S. S.

Fotó: Daniel Beran

Fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte vasárnap a Magyarok Vására. Az érsekkerti eseményen a megyeszékhely polgármestere, Habis Lászó tiszteletre méltó kezdeményezésnek nevezte, hogy az egyesületben összefogó tíz ember úgy gondolta: a hazai termelési hagyományokat, a hozzá kapcsolódó kulturális értékeket ebben a formában is igyekszik ápolni.

– A mai világban, amikor az egészséges táplálkozás, a vegyszermentesség, a környezeti fenntarthatóság és a helyi termelők támogatása egyre fontosabb, a korukat is megelőzték a kezdeményezéssel – jelentette ki a városvezető.

Nagy Jenő, a Magyar Vásár Egyesület rendezvényszervezője arról beszélt a Heolnak, hogy az induláskor a Magyarok Vásárához fűzött reményeik bőségesen teljesültek. Számos kulturális esemény kapcsolódik a hónapról, hónapra megrendezett vásárhoz, s ezek sora folyamatosan bővül. A tizedik születésnapon egyébként a jármű örökségünket őrző egri egyesület veterán autóbemutatója és a kurul dobosok koncertje adott ízelítőt a múltunk kultúrájából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!