kulisszák mögött

2019.12.11. 16:42

A színház világába kóstoltak bele a fiatalok Egerben

A drámapedagógiai projektre harminc millió forintot nyert el a színház.

Sz. K.

Fotó: Gal Gabor +36303330726

Fiatalokkal dolgozta fel a Gárdonyi Géza Színház William Shakespeare, Rómeó és Júlia című művét a Színház a tehetségekért című pályázat keretében az elmúlt másfél évben – tájékoztatott Blaskó Balázs színházigazgató szerdán az intézményben. Elmondta, az átfogó drámapedagógiai projektre harminc millió forintot nyert el a színház.

– Ezen belül is általános-, és középiskolások, valamint az egri egyetem bevonásával dolgozták fel a Rómeó és Júlia című művet, melyet májusban mutattak be – jelentette ki.

Tóth Levente, a projekt szakmai vezetője elmondta, a Babszem Jankó Gyermekszínház közreműködésével az óvodásokat mesés, játékos foglalkozásokkal szólították meg a pályázat révén. Ezenkívül tematikus tábort szerveztek az általános iskolásoknak, akik így ismerkedhettek a színház világával. Több mint kétszázötven gyermekkel foglalkoztak, és hetven hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalt is bevontak a programba. Elhangzott, a projekt értékeket közvetít, színházszerető fiatalokat nevel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában