Portrélemez

2019.02.21. 15:55

Az operaházi nagyvad felébreszti a bennünk élő drámát

Nagyok, melankolikusok, vidámak, hősök címmel jelent meg Molnár Levente világhírű magyar bariton albuma.

Budapest, 2017. szeptember 5. A címszereplõ Molnár Levente Erkel Ferenc Bánk bán címû operájának próbáján az Erkel Színházban 2017. szeptember 5-én. A darabot szeptember 9-én mutatják be Vidnyánszky Attila rendezésében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A világ legfontosabb operaházaiban éneklő, 35 éves, Liszt-díjas operaénekes, Molnár Levente első szólólemezéről azt nyilatkozta: az album a jövőben megformálandó szerepeinek hírnöke, s a lemez célja, hogy közönség és szakma egyaránt a művész progresszív oldalát ismerhesse meg – idézte az énekes szavait cikkében az Origo.

Molnár Levente azt is elmondta:

„A visszajelzések alapján egy igazán sikeres, régi idők hősbaritonjait idéző lemez született meg. Tele színnel, energiával, élettel.”

A cikk ismerteti: a lemezen sok olyan mű szerepel, melyeket az énekes eddig is repertoáron tartott, mások mellett áriák a Bánk bánból vagy épp Az álarcosbálból. A művész jövőre vonatkozó tervei értelmében kaptak nagyobb szerepet az albumon a Verdi-operák: hallhatóak részletek a Rigolettóból, a Falstaffból és az Otellóból is.

Molnár Levente Erkel Ferenc Bánk bán című operájának próbáján az Erkel Színházban 2017. szeptember 5-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az album jelentőségét tovább erősíti, hogy a hazai és nemzetközi komolyzenei szcéna legjobbjai közreműködtek rajta, mások mellett Mester Viktória mezzoszoprán, illetve a Molnár Leventét kísérő MÁV Szimfonikus Zenekar Claudio Morbo olasz származású karmester dirigálásával. A karmester így nyilatkozott a magyar énekesről: „Ő nem csak egy bariton vagy egy operaénekes – tetőtől talpig művész. Nem egyszerűen csak énekel, azonosul a karakter lelkének minden rezdülésével.

Felébreszti a legmélyebb érzéseket, a bennünk élő drámát.”

Berle Sanford Rosenberg, Molnár Levente tanára ennél is továbbment növendéke dicséretében: „Levente által megismerhetjük a bariton hangfaj minden szépségét, sokszínű árnyalatait, széles hangterjedelemmel bír, és olyan képesség birtokában van, mellyel az általa megformált karakterek igazi mélységeit tudja megmutatni. Mindez érvényesül a lemez hallgatása közben is, különös módon nem hiányzik a tőle megszokott, erős színpadi jelenlét sem,

kizárólag hangjával is teljes értékű, katartikus élményt nyújt a befogadó számára. Igazi operaházi nagyvad.”

Molnár Levente azt is kiemelte: számára a művészetet csak a család előzi meg, így a lemez megjelenésének dátuma sem véletlen. ”Ez a kislányom, Ajna negyedik születésnapja„ – árulta el az operaénekes.

A lemez február 21-étől megrendelhető, február 22-étől pedig a különböző zenemegosztók, így a Spotify, az iTunes és a Deezer felületein is fent lesz. Ezeken már az angol címre érdemes keresni: Giants, tragedians, comedians, heroes – foglalja össze az Origo cikke.

Borítókép: Molnár Levente Erkel Ferenc Bánk bán című operájának próbáján az Erkel Színházban 2017. szeptember 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában