zongoraművészek is érkeznek

2017.10.18. 08:30

Dmitrij Kitajenko is a Fesztiválzenekar vendége lesz ősszel

Az orosz karmester mellett Lilya Zilberstein, Emanuel Ax és Piotr Anderszewski zongoraművészeket is elhozza a magyar közönségnek ősszel a Budapesti Fesztiválzenekar.

Johann Sebastian Bach D-dúr szvitje, Wolfgang Amadeus Mozart d-moll zongoraversenye és Pjotr Csajkovszkij 4. szimfóniája hangzik el csütörtökön, pénteken és szombaton a Müpában Fischer Iván vezényletével, Emanuel Ax zongoraművész közreműködésével. A hangversenyt nyitó Bach-darab korhű hangszereken szólal meg.

Folytatódik a zenekar Haydn-Mozart-sorozata is Takács-Nagy Gáborral, aki ezúttal egy lengyel zongoravirtuózt, Piotr Anderszewskit hívott el muzsikálni a Zeneakadémiára. Haydn temperamentumos cigány motívumokban gazdag D-dúr zongoraversenye mellett Mozart F-dúr szimfóniáját és divertimentóját, valamint Haydn 96. „Csoda” szimfóniáját hallhatja a közönség október 28-án és 29-én.

Dmitrij Kitajenko Sosztakovicsot, Rachmaninovot és Csajkovszkijt vezényel a zenekar élén, ebben pedig az ugyancsak orosz zongoraművész, Lilya Zilberstein lesz a partnere a Zeneakadémia koncerttermében november 9-én és 10-én – közölte a zenekar az MTI-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!