felkavaró következtetés

2019.03.10. 14:38

Egy ausztrál történész szerint Attila leszármazottai vagyunk (videó)

David Adams dokumentumfilmes azt állítja, hogy Árpád egyenes ági leszármazottja lehetett Ernáknak, Attila legkisebb fiának.

Forrás: YouTube

David Adams ausztrál dokumentumfilmes Attiláról szóló filmje felkavarta az internetet. A Viasat History csatornán szombaton sugárzott ismeretterjesztő film élénk reakciókat váltott ki a magyar közönségből. A film konklúziója, hogy a magyarok Attila leszármazottai, és Magyarországban maradt fönn a hun vezér letűntnek hitt birodalma – írja a pestisracok.hu.

A Hősök terén fejeződik be az az ismeretterjesztő film, amit szombaton sugárzott a Viasat History. A film Attila életét, és a hunok európai hadjáratait mutatja be.

Magyar szempontból érdekes, hogy a filmben David Adams azt állítja, lehet, hogy a magyarok Attila leszármazottai. Elhangzik, hogy Árpád azt mondta, a Duna-Tisza köze ősének földje volt.

A filmben Davis azt állítja Árpád egyenes ági leszármazottja lehetett Ernáknak, Attila legkisebb fiának. A film korhű illusztrációs jeleneteit Bugacon, a Kurultájon forgatták, és megszólal benne Bíró András Zsolt antropológus, a rendezvény szervezője is. A filmet a héten többször is ismételni fogja a Viasat History.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában