sketch

2017.07.28. 20:58

Elárvereztek egy Donald Trump-vázlatot 30 ezer dollárért

Egy Los Angeles-i aukciósház 30 ezer dollárért (7,8 millió forintért) elárverezte Donald Trump amerikai elnök korábban készült rajzát, amelyen New York erősen leegyszerűsített panorámája látható.

A Nate Sanders aukciósház által „ritka elnöki műalkotásnak” nevezett vázlat 2005-ben készült egy akkori, írástudatlanság elleni jótékonysági rendezvény számára.

Trump, aki akkor még ingatlan- és médiamágnásként tevékenykedett, hat felhőkarcoló elnagyolt képét firkantotta le, köztük saját toronyházát, a Trump Towert, amely egy árnyalattal kidolgozottabb a többinél. A felhőkarcolók alatt hullámos vonalak jelzik a tengert, alattuk az üzletember aranyszínű aláírása olvasható.

A 29,2 x 22,9 centiméteres rajzot aranyozott keretben kínálták megvételre 9000 dolláros minimális áron a csütörtökön zárult aukción. Az aukciósház hangsúlyozta, hogy „egy nagyon ritka rajzról van szó, olyanról, amelyből csak néhány példány ismert”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!