elismerés

2018.05.28. 23:02

Életműdíjat kapott a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon Mészáros Márta 

A rendezőt szép emlékek fűzik Romániához.

Mészáros Márta filmrendező életműdíjat vett át hétfő este Kolozsváron a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF), mielőtt levetítették az Aurora Borealis – Északi fény című filmjét.

Az ünnepélyes díjátadáson a rendező elmondta, úgy érzi, mintha hazatérne Romániába, hiszen a bukaresti Alexandru Sahia Filmstúdióban kezdte a dokumentumfilmes pályafutását. Mint elmagyarázta, moszkvai tanulmányai idején ismerkedett meg egy romániai magyar fiúval, akiért Bukarestbe költözött. Hozzátette: a fia is a román fővárosban született, ezért most is szívesen jött vissza Romániába, hogy bemutassa a legutóbbi filmjét – idézte az Agerpres hírügynökség.

Tudor Giurgiu, a TIFF elnöke a filmművészet élő legendájaként mutatta be Mészáros Mártát. Felidézte: még diákkorában látta Mészáros Márta első filmjeit a Bukaresti Film- és Színművészeti Akadémián, ahol sokat tanult a magyar filmművészeti iskoláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!