színházi darabot visz filmre

2018.01.11. 17:17

Először ül a rendezői székbe Dobó Kata

A Filmalap a Kölcsönlakás megfilmesítése mellett három másik alkotás költségeihez is hozzájárul.

Budapest, 2016. augusztus 8. Dobó Kata színész a Pappa Pia címmel készülõ zenés romantikus film forgatásán a fõvárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Egy sikerdarab megfilmesítését, a harmincasok gyerekvállalásáról szóló romantikus komédiát és egy horrorfilm előkészítését támogatja a Filmszakmai Döntőbizottság.

A testület 10 millió forint gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg Ray Cooney (A miniszter félrelép) és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap. A fővárosi Játékszínben több mint egy éve teltházzal játszott vígjáték megfilmesítése Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda közreműködésével készül, az operatőr Seregi László lesz.

A Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván jegyzik. A napjainkba átültetett cselekmény vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, amelyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül -, mindenki kölcsönvesz egy éjszakára.

A Poligamy és a Coming out című filmeket jegyző Orosz Dénes fogatókönyvíró-rendező Mimi munkacímmel készülő alkotásának előkészítését ugyancsak 10 millió forinttal támogatja a Filmalap.

A romantikus vígjáték története a mai harmincasok és a gyermekvállalás körül forog. Az alkotók kacagtató, egyúttal mélyen érzelmes komédiát ígérnek a felnőtté válás viszontagságairól. Az operatőr Fillenz Ádám lesz, aki többek között Orosz Dénes korábbi mozifilmjeit is fényképezte.

Bergendy Péter, az Állítsátok meg Terézanyut! és A vizsga rendezője a hazai filmes palettáról évtizedek óta hiányzó horrorfilmet készít elő Post Mortem munkacímen a Filmalap 5 millió forintos támogatásával.

A történet az első világháború után játszódik egy kis magyar faluban, ahol a temetetlen halottak visszajárnak kísérteni. A Post Mortem főhőse egy halottfotós, aki segít a falubélieknek kideríteni, hogy mi rejlik a természetfeletti jelenségek mögött.

A történetet Bergendy Péter, Hellebrandt Gábor és Zánkay Piros közösen jegyzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!