Minden délben

2020.03.27. 17:38

Erkély-koncertsorozat indult a Hagyományok Házában

Erkély-koncertsorozat vette kezdetét a Hagyományok Házában, a népzenei előadások április 22-ig tartanak és az intézmény Facebook-oldalán is követhetők – közölte a Hagyományok Háza.

Móser Ádám zenész, zeneszerző tangóharmonikán játszik XIII. kerületi otthona erkélyén 2020. március 20-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Hagyományok Háza az európai mintát követve minden délben A zene lelki táplálék című zenei előadássorozattal jelentkezik a Corvin téri székháza teraszáról.

Az élő népzenei közvetítések a nándorfehérvári csatára emlékező déli harangszó után csendülnek fel olvasható a közleményben.

Mint írják,

a Hagyományok Háza ezzel a programmal segíteni szeretné a népzenészeket, azokat a muzsikusokat, akik a koncertek, nyilvános fellépések drasztikus elmaradásával súlyos megélhetési gondokkal küzdenek.

A szervezők és a fellépők közvetíteni szeretnék az online bekapcsolódónak is az egyediség és a közösség, az összetartozás élményét.

Minden erővel fent kellene tartanunk az egységet, ami most, a járvánnyal szemben való ellenállást lélekben erősíti. A zene, a tánc, a művészetek évezredek óta azt a célt szolgálják, hogy a nehéz idők megterhelő eseményeit feloldják az emberekben. Ha a lélek erős, a test is jobban bírja

idézi a közlemény Lászlót, a Hagyományok Háza főigazgatóját.

Az intézmény további anyagokat oszt meg a jövőben az egész Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarokkal, közzéteszi a Magyar Állami Népi Együttes műsorait és saját módszertani anyagok készítését is tervezi zárul az összegzés.

Borítóképünk: illusztráció; Móser Ádám zenész, zeneszerző tangóharmonikán játszik XIII. kerületi otthona erkélyén 2020. március 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában