GGSZ

2019.05.22. 20:00

Gyönyört keltő évad következik az egri színházban

Színházi évad a játékok jegyében.

E. B.

Blaskó Balázs (a kép előterében) ismertette a terveket Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Varietas delectat – a változatosság gyönyörködtet, ezzel a szlogennel jellemezte az egri Gárdonyi Géza Színház következő, 2019-2020-as évadát Blaskó Balázs direktor a teátrumban rendezett sajtótájékoztatón, melyen bemutatták a jövő repertoárját egybegyűjtő műsorfüzetet. Az előző, „tematikus” – családi, klasszikus népszínházi, illetve magyar – évadokat most egy meglehetősen vegyes teátrumi menüsor követ. A műfaji sokszínűséget operett, krimi, komédia, daljáték, mesejáték, színjáték, vígjáték biztosítja. Ezt kommentálva a jelen lévő, és a fenntartó önkormányzatot képviselő Habis László polgármester megjegyezte, akár a játék jegyében megvalósuló évadnak is titulálhatnák a színház következő hónapjait.

Mint Blaskó Balázs hangsúlyozta, az elmúlt időszak próbára tette ugyan a társulatot, hisz nem ritkán napi két három előadással is közönségük elé álltak, de ez, és a közönség érezhető szeretete ad erőt és hitet az előttük álló feladatok teljesítéséhez.

Blaskó Balázs (a kép előterében) ismertette a terveket Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A 2019/20-as repertoárban a színházigazgató a Warrenné mestersége című nyitódarabot és a záró előadást, A nagymama rendezését vállalta, míg Kiss József egy nagyszínpadi és egy stúdiószínházi előadást állít színpadra. Ráadásul mindkét esetben angolszász szerző – Agatha Christie és Ray Cooney – művéhez nyúl. Halasi Imre a János vitéz című daljátékot, míg Moravecz Levente operettet a Rigó Jancsit visz majd színre. Tovább folytatódik az együttműködés a Babszem Jankó Gyermekszínházzal, melynek keretében Baráth Zoltán három, a legkisebbeknek szóló produkciót álmod majd színpadra.

Topolánszky Tamás, a GG Tánc Egernek, a színház tánctagozatának vezetője elmondta, hogy első bemutatójukat, a Bolerót a szeptember végi, VIII. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál alkalmával tartják, de Frenák Pál koreográfiájának is tapsolhat majd az egri közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában