görbe tükör

2019.07.02. 15:28

Határnyitás címmel nyílt karikatúra-kiállítás

A Lakitelek Népfőiskola keretein belül szervezett alkotótábor idén is a résztvevők tárlatával zárult.

Dluhopolszky László magyar karikaturista, grafikus, lapszerkesztő 2007 óta évente rendez karikatúra-alkotótábort, most már harmadik éve a Lakitelek Népfőiskola keretein belül – írja a Magyar Nemzet.

Az egy hétig tartó alkotótábor rendszeresen kiállítással zárul, nem volt ez másként ebben az évben sem.

A meghívásos alapon működő program minden évben valamilyen aktualitás köré szerveződik, az adott témához kapcsolódó alkotások egy részét készen hozzák a művészek, de jócskán készülnek rajzok a helyszínen is.

Míg a tavalyi találkozó témáját a kettős Rejtő Jenő-évforduló adta, idén a tucatnyi művész alkotásából összeállított kiállítás a Határnyitás címet kapta.

A tábort szervező Dluhopolszky Lászlón kívül állandó résztvevője az alkotótáboroknak Gaál Tibor (művésznevén T-Boy), aki a Magyar Újságírók Szövetségének karikatúra és művészeti szakosztályában Dluhopolszky elnök helyettese. A részvevők közül, a teljesség igénye nélkül említhetjük Gedeon Pétert, aki civilben építész, Pálfy István Putyut, a szürrealista festőt, Csikós Györgyöt, aki karikatúrák mellett még rajzfilmeket is készített. Nagy László tanárként tevékenykedik, de rajzaival a felnőttek elé tart görbe tükröt. Bertalan Tivadar, Kossuth-díjas író, grafikus és látványtervező, az MMA rendes tagja pedig kizárólag erre az eseményre készített karikatúrákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában